Kuka olen?

Kaupunki on kaupunkilaisia varten.

Olen Petra Urasto, 43-vuotias henkilöstöpäällikkö Anton & Antonilla ja pitkän linjan palvelualojen ammattilainen. Olen intohimoinen ruoanlaittaja, neljän lapsen äiti ja jatko-opiskelija. (Master of Hospitality Management; Service Design, Sharing- Platform- & Circular Economies). Vapaa-ajallani pohdin ratkaisuja kunnallisten ruokapalvelujen kotimaisuusasteen nostamiseen ja kehittämiseen sekä luomu- ja lähiruoan arkipäiväistämistä kaikille.

Keitä edustan

Tavallisia kaupunkilaisia. Monimuotoisia perheitä, joissa lapsia, senioreita ja muita jäseniä. Uteliaita ihmisiä, jotka haluavat opiskella koko elämän. Yrittäjiä.

Mitä asioita haluan ajaa

Haluan olla mukana kehittämässä Helsingistä maailman parasta ja toimivinta pääkaupunkia. Haluan omalla työlläni edistää kaupunkia, jossa yhdistyy historia ja teknologia, perinteiset arvot sekä monikulttuurisuus, monimuotoiset perheet sekä monimuotoinen kaupunkiympäristö.

Minkälaisessa naapurustossa sinä haluat asua?

Minä haaveilen lähiöistä, jossa kaikki ovat osa yhteisöä. Senioreilla kyläillään, kaikkien lasten ja nuorten perään katsotaan. Jokainen voi olla se mukava naapuri, jonka luona voi piipahtaa vaihtamassa kuulumisia. Haluaisin olla mukana rakentamassa kaupunkia, jonka kivijaloissa palveluita tuottavia yrittäjiä tuetaan. Monipuoliset palvelut, ravintolat, myymälät, leipomot, kahvilat sekä taide ja kulttuuri kaikissa muodoissaan ovat toimintaa, jonka mahdollisuuksia kaupunki voisi merkittävästi enemmän tukea ja mahdollistaa. Toimijoilla pitää olla myös mahdollisuus itse olla mukana kehittämässä ja pilotoimassa toimintaansa.

Kaupungissa pitää ihmisten voida luottaa kaupungin toimintaan, päätöksenteon läpinäkyvyyteen ja oikeudenmukaisuuden toteutumiseen. Kaupungin toimintaa pitää voida luotettavasti arvioida ja säännöllisesti muokata sen toimintaa aina uuden tiedon valossa. Näiden päätösten tulee kuvastaa ja todentaa niitä arvoja sekä ajatuksia, joita me helsinkiläiset edustamme. Jokaisen ääni on siksi tärkeä. Suora vaikuttaminen ja kommentointi kaupungin asioihin voi uusien nettipohjaisten alustojen avulla muodostua jokaiselle luontevaksi osaksi arkea. Kuntapolitiikka koskettaa jokaista. Helsingin kaupunki on läsnä hoitona jokaisella terveysasemalla, ruokailuna koulupäivien aikana, penkkinä puistossa ja valaistuksena hiekkapoluilla. Päiväkodit, koulut, sairaalat ja hoitolaitokset: kunnalliset palvelut toteuttavat äänettömästi päivästä toiseen niitä monien itsestään selvyytenä pitämiä perustoimintoja, joista piirtyy hyvinvoinnin ääriviivat kaupungissa.

Yhteisöllisyys luo turvallisuutta, jonka kivijalka on vastuu.

Kuntapolitiikka on myös monelle vieras ja etäinen sana, jonka arkisuutta ja olemassaolon tärkeyttä tulee selkeyttää. Jos ei tunne lankoja, joina se kietoutuu ympärillemme, ei voi arvostaa sen tarjoamaa monesti näkymättömäksi jäävää tukea. Mistä kaupungin toimista olet tietoinen? Moni ei tiedä kaupungin palveluista ennen kuin niille tulee henkilökohtainen tarve. Minä olen kaupungin palveluiden aktiivinen käyttäjä ja sen vuoksi arvostan niitä koko sydämestäni. Kiitollisuuttani mm. omasta ja lasteni koulutuksesta, terveydenhuollosta sekä turvallisesta ympäristöstä maksan takaisin olemalla aktiivinen kaupunkilainen ja vaikuttamalla positiivisesti omalla pienellä panoksellani.

Kaupungin pitää tuottaa ja mahdollistaa monipuoliset, laadukkaat palvelut asukkailleen sekä tukea kotimaista tuotantoa. Olen syntynyt Helsingissä ja asunut monessa paikassa. Vantaalla asuessani heräsin siihen, kuinka tärkeää on itse aktivoitua ja siksi lähdin myös siellä mukaan kuntapolitiikkaan. Sain Vantaalla varavaltuutettuna (2012 -2016) toimia mm. Tikkurilan Aluetoimikunnan puheenjohtajana, Uudenmaan Virkistysalueyhdistyksen hallituksessa ja käräjäoikeuden lautamiehenä. Luottamustehtävissä pääsin tutkailemaan kaupunkia eri perspektiiveistä ja ne vahvistivat ajatustani siitä, että jokaisen tavallisen ihmisen toiminnalla voi todella olla mullistava vaikutus.

” It is only one straw, said 8 billion people ”